maanantai 29. marraskuuta 2021

Työharjoittelu: Design Hill Oy

Suoritan parhaillaan 7 viikon mittaista myymäläharjoitteluani Desing Hill Oy:ssä Halikossa. Design Hill on E18-moottoritien varrella Halikon liittymän välittömässä läheisyydessä sijaitseva arjen designtavaroiden myymälä. Myymälän kanssa samoissa tiloissa sijaitsee myös Desing Hill Cafe, Petris Suklaastudio sekä Brinkhall Sparklingin siideri- ja viinimyymälä. Harjoitteluni alkoi 1.11 ja kestää aina 21.12.21 saakka. 

Ensimmäisten viikkojen aikana työtehtäviini on kuulunut pääosin esillepanojen tekeminen, myymälän siisteydestä huolehtiminen, asiakkaiden huomioiminen sekä kahvilan vessojen pesu, joka hygieniasyistä kuuluu myymälän henkilökunnan työtehtäviin. Varsinaista kassatyöskentelyä en harjoittelun aikana tee, sillä siitä minulla löytyy useamman vuoden työkokemus aiemmasta työstäni.

Heti harjoittelun aluksi pääsin tutustumaan Desing Hillin tapaan tehdä esillepanoja ja järjestää myymälää. Toki esillepanoja tehdessäni sain luvan myös luoda oman näköistä jälkeä. Harjoitteluni alkoi marraskuun ensimmäisenä päivänä, jolloin kuun vaihde tarjosi otollisen sauman treenata esillepanojen muutoksia ihan toden teolla. Aluksi pääsin muuttamaan Arabian astioiden kuukausitarjoustuotteet toisiin.

Kuva Arabian 24H astioiden tarjouspöydästä

Arabian 24H tarjouspöytä kuvattu ylhäältä

Ihan ensimmäinen tehtäväni oli vaihtaa lokakuun Arabian Roosa nauha -astiat 24H- sarjan tuotteisiin. Tartuin työhön sen verran innokkaasti, että unohdin kuvata pöydän ennen muutosta. Yllä olevissa kuvissa näkyy uusi esillepano. 

Toista esillepanoa tehdessä olin jo sen verran päässyt hommaan kiinni, että maltoin kuvata ennen ja jälkeen kuvat. Tässä esillepanossa vaihdettiin alennuksessa olevat Mariskoolit toiseen pöytään, ja lähestyvän joulun vuoksi tähän pöytään nostettiin toisaalta Iittalan joulukoristeita sekä Oiva Toikka -tuotteita. 

Ennen kuvassa pöydällä Mariskooleja
Ennen

 

Pöytä kuvattu ylhäältä. Pöydällä Iittalan joulukoristeita ja Oiva Toikka -tuotteita
Jälkeen
Arabian marraskuun tarjouksiin kuuluvat myös Taika-astiat. Taika oli myymälässä jo melko näkyvällä paikalla esillä, mutta joulun lähestyessä punaiset ja siniset astiat nostettiin paremmin esille. Taikan vieressä oli lokakuun tarjouksena Aino Aalto -sarjaa, joka siirrettiin kesäisten väriensä johdosta vähemmän näkyvälle paikalle. Näin Taikalle saatiin enemmän tilaa ja näyttävämpi esillepano. 

Ennen muutosta pöydällä oli Aino Aaltoa.
EnnenMuutoksen jälkeen pöydällä on Taika-astioita
Jälkeen

Black Fridayn aikaan opin myös hyvin tärkeän vinkin myymälävisualistin työn kannalta. Tarjoustuotteet kannattaa aina punalaputtaa ja laskea tarjoushinnat tuotteisiin valmiiksi. Tällöin ostaminen on tehty asiakkaalle helpoksi ja houkuttelevaksi. Ostokäyttäytymiseen voi vaikuttaa merkittävästi myös esillepanoilla. Mielenkiintoinen ja innovatiivinen esillepano voi nostaa tuotteen profiilia asiakkaan silmissä ja vaikuttaa ostopäätökseen. Myös täydet hyllyt ja pöytäesillepanot houkuttelevat ostamaan paremmin kuin tyhjemmät, vähän tuotteita sistältävät esillepanot. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työharjoittelu: Näyttö

Myymäläharjoittelun näyttö on kaksiosainen, ja siihen kuuluu sekä esillepanon että kampanjan tekeminen. Näyttötöiksi valitsin joulukuun vaih...