tiistai 30. marraskuuta 2021

Työharjoittelu: Paketointi

Joulun lähestyessä myymäläharjoitteluuni sisältyy suuressa osin myös lahjojen paketointi. Paketointi on itselle tuttua, sillä aiemmin työhöni on sisältynyt jouluisin paketointipalveluvuoroja. Tosin vuosien jälkeen taidot ovat lievästi sanottuna ruosteessa, ja Design Hillin tavat paketoida täytyy ottaa haltuun. 

Paketointiharjoittelu alkoi rusettien teon treenaamisella. Design Hillissä on tapana tehdä pakettien päälle tulevia rusetteja etukäteen valmiiksi, jolloin ruuhka-aikoina paketointi nopeutuu huomattavasti. 

Pöydällä valmiita rusetteja lahjapakettien päälle

Kun rusettien teko alkoi sujua, treenasin sellofaanipakettien tekoa. Huijasin sen verran, että käytin valmiiksi tehtyä pohjaa ja pussia, jotta paketointi ei tarvinnut aloittaa aivan alusta. Tein itsenäisyyspäivää silmällä pitäen kaksi erilaista pakettia, joihin valikoitui itsenäisyyspäivän kynttilä sekä teemaan sopiva servettipaketti. Lahjapaketin sisältöä valitessa pidin mielessä myös paketin lopullisen hinnan, jotta se pysyisi maltillisena. Valitsin pakettiin paikallisen yrityksen valmistamat itsenäisyyspäivän kynttilät sekä valkoisen ja sinisen sävyiset lautasliinat. 

Pöydällä kaksi sellofaanipakettia, joissa kynttilä ja lautasliinapaketti.

Asiakkaille paketoitujen tuotteiden lisäksi olen myös päässyt treenaamaan suljettuja paketteja, joista ei päälle päin näy niiden sisältöä. Askarteluosastolle saapui jouluksi kolmea erilaista piirustus- ja maalaussettiä, jotka on tarkoitettu lapsille ja nuorille. Tein settien esillepanon lisäksi näistä valmiita lahjapaketteja, jotta asiakkaan on helppo ostaa setti lahjaksi. Näihin paketteihin ei laitettu päälle rusettia ollenkaan, koska paketit tulee esille pieneen tilaan ja on riski että rusetiti ruttaantuvat rumasti. Esillepanon takia siis päädyimme erilaiseen nauharatkaisuun. Paketeista tuli tästä huolimatta näyttäviä. Paketoin samanlaiset paketit samanlaisiin paketteihin, eli kaikenkaikkiaan paketteja tuli kolmea erilaista. Tällöin asiakkaan on helpompi erottaa missä paketissa on mitäkin, vaikka paketteihin on kiinnitetty laput, joista sisältö ja hinta käy ilmi. 

Pöydällä paketointitarvikkeita

Paketointia ja valmiita paketteja

Pöydällä valmiita paketteja ja keskeneräinen paketointi

Pöydällä kasa valmiita jouluisia lahjapaketteja

Joulun lähestyessä paketteja tulee varmasti tehtyä vielä kymmeniä. Ja pikkuhiljaa myös vanhat paketointitaidot alkaa palautua, eikä paketointi tunnu ihan niin tahmealta enää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työharjoittelu: Näyttö

Myymäläharjoittelun näyttö on kaksiosainen, ja siihen kuuluu sekä esillepanon että kampanjan tekeminen. Näyttötöiksi valitsin joulukuun vaih...