Valokuvaus: Näyttö

Valokuvauksen näytön asiakkaani on Luonkos, jolle tein jo aiemmin luonnonkosmetiikan kuvauksia. Tällä kertaa kuvattavat tuotteet ovat jauhedeodorantteja, jotka sisältävät samaa Reconnecting Nature -metsämikrobiuutetta kuin aiemmin Luonkosille kuvaamani tuotteet.

Luonkos on naantalilainen kolmen naisen pyörittämä luonnonkosmetiikkaa valmistava yritys. Luonkos on saanut alkunsa halusta kehittää aidosti hoitavia, luonnollisia ihonhoitotuotteita. Luonkosin taustalla on vahvasti rakkaus luontoon ja puhtauteen, jotka halutaan tuoda kaikkien saataville kosmetiikan muodossa. "Luonkosin kosmetiikkatuotteissa luonnonmukaisuus ja laatu kulkevat käsi kädessä. Ei mikromuoveille ja myrkyille, ei sinuun eikä ympäristöösi", kerrotaan yrityksen verkkosivuilla. 

Näytön tarkoituksena on kuvata kahta erilaista luonnonkosmetiikka-jauhedeodoranttia Luonkosille sekä verkkosivu- että someympäristöihin. 

Kuvattavat tuotteet

Näyttössä kuvattavat tuotteet ovat Luonkos Powerful jauhedeodorantti (tuoksuton) ja Luonkos Fruitful jauhedeodorantti (hedelmäinen tuoksu).

Tiedonkeruu

Olen tutustunut luonnonkosmetiikan määritelmään jo kuvatessani aiemmin Luonkosin tuotteita asiakastyönä. Tästä johtuen keskityin tässä kohtaa prosessia luonnollisten deodoranttien valokuvaukseen, mitä on jo kuvattu ja miten. 
Tutkin erilaisia deodoranteista otettuja kuvia Pinterestissä. Jo varhaisessa vaiheessa huomasin, että monessa kuvassa ei oltu huomioitu deodorantin tuoksua kuvissa. Toisaalta osassa kuvia oli käytetty deodorantin tuoksun raaka-aineita rekvisiittana. Tähän selvästi liittyi rekvisiitan saatavuus: osa tuoksun lähteistä on hankalia kuvattavia tai eivät ole kuvauksellisia, jolloin niiden tuominen kuvaan ei kannata. Tuoksuttomia deodorantteja on kuvattu hyvin neutraaleilla ja rekvisiitattomilla taustaoilla. 
Yleisesti ottaen luonto on monien luonnokosmetiikan deodoranttien kuvissa suuressa roolissa, mutta studio-olosuhteissa. Luonnossa kuvattuja deodorantteja en juuri löytänyt. Luonnollisuus näkyy kuvissa värimaailmassa ja materiaaleissa, joita rekvisiittana käytetään. 
Näiden havaintojen pohjalta lähden ideoimaan oman kuvauskeni rekvisiittaa ja lokaatiota.  

Kohderyhmä

Luonkosin kohderyhmää ovat yli 25-vuotiaat naiset, jotka arvostavat luontoa, luonnollisuutta, hyvinvointia ja ympäristöasioita. Näiden naisten prioriteettina on itsestä huolehtiminen, ja siksi he päätyvät valitsemaan luonnonkosmetiikan, joka tekee hyvää sekä käyttäjälleen että ympäröivälle luonnolle. Naiset ovat kiinostuneita myös puolisoidensa ihonhoitotuotteiden ympäristötaakasta, jolloin he tukevat myös miehiään luonnonkosmetiikan valinnassa. Kohderyhmän nainen haluaa löytää tasapainon kaupunkielämän, työn ja luonnon välille. Hänen harrastuksiinsa kuuluu luonnossa liikkuminen, mökkeily, lukeminen ja itsensä kehittäminen. 

Ideointi

Ideoinnin lähtökohtana pidin tekemiäni havaintoja luonnonkosmetiikasta ja erityisesti deodoranteista otetuista kuvista. Koitin saada näitä ajatuksia sovitettua Luonkosin kuvamaailmaan. Lähdin ideoinnissa ajatuksesta tuotteiden tuoksu- ja värimaailmasta. Powerful- jauhedeodorantti on tuoksuton, pakkaukseltaan vihreä tuote. Fruitful taas vastaavasti on hedelmäisen tuoksuinen tuote, jossa tuoksun lähteinä ovat litsi, palmarosa sekä piparminttu. Fruitful on pakattu keltaiseen pakkaukseen. Molemmissa tuotteissa on Reconnecting Nature -metsämikrobiuutetta.

En halunnut kuvata näitä tuotteita täysin samalla teemalla kuin aiemmin kuvaamiani Luonkosin metsätuotteita. Powerfulin ollessa täysin tuoksuton tuote, päätin käyttää tämän tuotteen kuvauksessa metsäelementtejä. Havut  ja metsästä saatavat tuotteet ovat tähän aikaan vuodesta kuitenkin todella talvisia, ja halusin neutraalimapaa sekä keväisempää fiilistä kuviin. Tästä syystä ostin kukkakaupasta leikkokukkakimpuissa käytettäviä saniaisen oksia, jotka muistuttavat metsästä löytyviä sananjalkoja. Tällä halusin korostaa tuotteen metsäyhteyttä olematta yhtä suora ja ilmeinen kuin aiempien kuvausten rekvisiitan kanssa. Tumman vihreät saniaiset myös luovat yksiväriharmoniaa kirkkaan vihreän tuotepakkauksen kanssa ja korostavat tuotteen vihreää väriä. 

Powerfulin kuvauksen ideointi osoittautui hankalammaksi. Ensimmäinen ajatukseni oli kaikki ihanat sitrushedelmät, joiden aika on. Tuote ei kuoitenkaan tuoksi sitruksilta, ja en halua kuvilla johtaa kuluttajaa harhaan. Tämän jälkeen otin selvää tuotteen tuoksun lähteistä. Litsi, palmarosa ja piparminttu eivät lähtökohjtaisesti kuulosta tutuilta tai kuvauksellisilta. Selviteltyäni asiaa totesin, että litsit olisivat oivallinen rekvisiitta, mutta niiden sesonki on vasta kesällä, joten litsejä ei saa kuvattavaksi tähän aikaan vuodesta. Tämän jälkeen vaihdoin suunnitelmaa täysin, ja päätin lähteä rakentamaan kuvaa kukkien ympärille. Ensimmäinen ajatukseni oli käyttää erilaisia keltaisia kukkia, jotka ovat neutraaleja tuoksultaan. Tämä siksi, etteivät kukkien tuoksut ohjaile kuluttajan ajatusta tuotteen tuoksusta. Kävi kuitenkin ilmi, että keltaisia kukkia on hieman haastava löytää. Siirsin ajatukseni lähiväriharmoniasta vastaväriharmoniaan ja kevääseen, ja löysinkin upena violetteja tulppaaneja. Vastaväriharmonian avulla kuvissa keltainen pakkaus nousee tehokkasti esille, kun se on ympäröity violeteilla tulppaaneilla. 

Kuvauslokaatio on studio, jossa on valkoinen pohjapinta sekä tausta. Valkoiselle taustalle on asetettu pyöreä puualusta, jonka päällö tuotteet kuvataan kasvien kanssa. Osa kuvista kuvataan flatlay-kuvina ylhäältäpäin ja osa kuvataan edestäpäin.

Kuvat

Kuvat on kuvattu kotistudiossa. Kamera on Canon EOS 400D ja objektiivi 50mm f/1.8. Kuvissa on hyödynnetty keväistä auringonvaloa sekä keinovaloa. Kuvat on kuvattu aukon esivalinnalla. Käytin kuvissa suuria aukkoja kapean syväterävyyden saavuttamiseksi. ISO-arvon valitsin valon määrän mukaan, kirkkaassa valossa kuvatessa arvo on ISO100 ja vähemmässä valossa kuvatessa ISO400.

1x1


Luonkos Powerful jauhedeodorantti puukiekon päällä saniaisen kanssa
ISO100 f/3.2  1/500sec

Luonkos Powerful jauhedeodorantti puukiekon päällä saniaisen kanssa
ISO100 f/1.8  1/4000sec

Luonkos Powerful ja Fruitful jauhedeodorantit puukiekon päällä saniaisen kanssa
ISO100 f/3.2  1/1000sec

Luonkos Fruitful jauhedeodorantti puukiekon päällä violettejen tulppaanien kanssa
ISO100 f/3.2  1/600sec

Luonkos Fruitful jauhedeodorantti puukiekon päällä violettejen tulppaanien kanssa
ISO400 f/1.8  1/4000sec


Luonkos Fruitful jauhedeodorantti paketti avattuna puukiekon päällä violettejen tulppaanien kanssa
ISO200 f/1.8  1/2500sec

Luonkos Fruitful jauhedeodorantti puukiekon päällä violettejen tulppaanien ympäröimänä
ISO400 f/1.8  1/4000sec


1,91x1

Luonkos Powerful jauhedeodorantti puukiekon päällä saniaisen kanssa
ISO100 f/3.2  1/500sec

Luonkos Powerful jauhedeodorantti puukiekon päällä saniaisen kanssa
ISO100 f/1.8  1/4000sec

Luonkos Fruitful jauhedeodorantti puukiekon päällä violettejen tulppaanien kanssa
ISO400 f/3.2  1/1250sec


9x16

Luonkos Fruitful ja Powerful jauhedeodorantit puukiekon päällä saniaisen kanssa
ISO100 f/3.2  1/1000sec

Luonkos Fruitful ja Powerful jauhedeodorantit puukiekon päällä saniaisen kanssa
ISO200 f/3.5  1/640sec


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työharjoittelu: Näyttö

Myymäläharjoittelun näyttö on kaksiosainen, ja siihen kuuluu sekä esillepanon että kampanjan tekeminen. Näyttötöiksi valitsin joulukuun vaih...