keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Työharjoittelu: Mainostoimiston muut tehtävät

Asiakasprojektien lisäksi olen osallistunut työharjoittelussani mainostoimistossa myös uutiskirjeen toimittamiseen, blogitekstien kirjoittamiseen sekä studiokuvauksissa avustamiseen. 

Kuvien syvääminen

Yksi ensimmäisistä uusista taidoista, jonka harjoittelussa opin, oli kuvien syvääminen Adobe Photoshopilla. Kuvan syvääminen tarkoittaa sen irroittamista taustastaan. Opin samalla myös Photoshopissa työskentelemään tehokkaammin layereitä hyödyntämällä. Mieleeni jäi myös, että on tärkeää aina säästää alkuperäinen kuva, ja tehdä kaikki muutokset omille layereille, jolloin voi aina palata takaisin alkuperäiseen kuvaan, jos on tarve. Tässä esimerkki syvätystä kuvasta: kuvasta on poistettu tausta, ja se on korvattu valkoisella taustalla. Tämän kuvan syväsin Kuken blogia varten, johon kirjoitin jutun Kuke Hack -vinkkisarjan esimmäisestä osasta.

Kuvassa kädet pitelevät älypuhelinta

Kuvauksissa avustaminen

Harjoittelun aikana löysin itseäni useammin kuin kerran Kuken studiosta avustamassa kuvausjärjestelyissä. Päädyin odotettua useammin myös itse kuviin, ja avustamaan kuvissa. Kuvauksissa avustaessa pääsin osallistumaan kuvien ideointiin, studion valmisteluun, kuvien ottamiseen sekä itse malliksi.

Kollaasi, jossa kuvasustilanne ja valmis kuva
Tässä kollaasissa nähtävillä alkuperäiset valokuvat, ja niistä graafikon kokoamat bannerit asiakkaan verkkosivuille.


Kollaasi, jossa neljä kuvaa studiokuvauksien kulisseista.
Syyskuussa kuvasimme asiakkaalle seurapaitoja ja -pipoja. 

Tuotekuvauksen kulisseissa
Kuvasimme asiakkaalle joulusesonkia varten tuotteita, tässä kuvia kulisseista.

Muokkaamattomia tuotekuvia
Muokkaamattomana tuotekuvat näyttävät tältä.

Kuvauksissa avustamien oli mukavaa vastapainoa koneella istumiselle ja graafiselle suunnittelulle. Studiossa pääsi vähän hulluttelemaan ja käyttämään luovuuttaan tuotteiden kuvausten suunnittelussa. Oli myös mukavaa tehdä töitä yhdessä, koneella istuessa sai työskennellä myös yksinkin ihan riittävästi. 

Uutiskirjeen toimittaminen

Kukessa uutiskirjeen toimittaminen kuuluu harjoittelijan vastuulle. Harjoitteluni aikana ehdin toimittaa kaksi uutiskirjettä. Syyskuun kirjeessä kerroimme uutiskirjeen tilaajille Kuken uudesta videotuotannosta, MetsäHUB-tapahtumasta sekä Kuken uudesta harjoittelijasta, eli itsestäni. 
Lokakuun uutiskirje piti sisällään lisää videotuotannosta, Kuken uuden vinkkisarjan, Kuke Hackin ensimmäisen osan sekä ilmoituksen Kuken graafikon Nonnan paluusta vanhempainvapaalta. 

Uutiskirjeen toimittamisessa pääsi haastamaan oman kirjoitustaitonsa ihan uudella tavalla. Kirjoitukset tuli muodostaa niin, että ne puhuttelevat Kuken asiakaskuntaa, ja sopivat Kuken suuhun. Apua uutiskirjeen toimittamiseen ja tekstien kirjoittamiseen sain Kuken teksisuunnitelijalta, jolta myös opin muutamia kikkoja suomen kielestä. Yksi uusista lempisivuistani on Yhteen vai erikseen, jossa voi käydä tarkastamassa sanojen oikeinkirjoitusta. Itselleni ainakin toisinaan teettää vaikeuksia selvittää sanojen oikea kirjoitusasu, kirjoitetaanko sanat yhteen vai erikseen. Onneksi tähän on olemassa sivusto, joka auttaa asiassa. Itseäni lohduttaa myös se, että myös tekstin tuottamisen ammattilaiset käyttävät kyseistä sivua apunaan. 

Kaiken kaikkiaan nyt harjoittelun ollessa ohi, olen todella tyytyväinen harjoittelupaikkani valintaan. Sain tehdä monipuolisesti erilaisia töitä, ja työskennellä eri alojen ammattilaisten kanssa, josta koenkin oppineen paljon muutakin kuin itse graafista suunnitelua. Toki graafisen suunnittelun oppiminen oli päätavoitteeni, ja sainkin paljon hyviä vinkkejä ja kikkoja graafikoilta. Iso kiitos siis Kukelle työharjoittelusta! Oli hauska tutustua kaikkiin kukelaisiin ja mainostoimiston arkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työharjoittelu: Näyttö

Myymäläharjoittelun näyttö on kaksiosainen, ja siihen kuuluu sekä esillepanon että kampanjan tekeminen. Näyttötöiksi valitsin joulukuun vaih...