keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi, search engine optimization (SEO), parantaa blogisi löydettävyyttä. Sen tavoitteena on optimoida blogitekstisi niin, että ne nousevat hakukoneiden hakutuloksissa mahdollisimman korkealle. Mitkä asiat sitten ovat tärkeitä hakukoneoptimoinnin kannalta?


Kaavio hakukoneoptimoinnin viidestä tärkeimmästä asiasta
Hakukoneoptimoinnin 5 tärkeintä asiaa

Avainsanat

Avainsanat ovat avainasemassa blogitekstisi hakukoneoptimoinnissa. Avainsanat ovat niitä blogitekstiisi liittyviä kriittisiä sanoja, joiden avulla käyttäjät löytävät blogiisi. 

Otsikot

Blogitekstissä kannattaa käyttää otsikoita, pääotsikoita ja alaotsikoita. Otsikot löytyvät postauksen kirjoitusnäkymän työkaluriviltä. Hakukoneoptimoinnin kannalta on tärkeää, että tekstin otsikoinnissa käytetään juuri otsikkotyökalua. Otsikoissa kannattaa myös käyttää postauksesi avainsanaa, jos tämä on luontevasti mahdollista.

Kuvat

Kuvat ovat usein oleellinen osa blogipostauksia. Kuvia lisätessä on hyvä ottaa huomioon muutama seikka hakukoneoptimoinnin maksimoimiseksi. 
  1. Nimeä kuvasi mahdollisimman kuvaavasti, jotta se nousee korkealle hakutuloksissa. Kuvat on hyvä nimetä sillä kielellä, minkäkielisille markkinoille kuvalla pyritään. Kuvan nimeämisessä ei voi käyttää ääkkösiä.
  2. Kuvateksti on tärkeä osa kuvaa. Kirjoita kuvan yhteydestä löytyvällä kuvateksti-työkalulla mahdollisimman hyvä ja kuvaava kuvateksti kuvallesi. 
  3. Kuvan asetuksista löytyvät vaihtoehtoinen teksti ja otsikkoteksti ovat hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeitä, vaikka ne eivät kuvassasi päällepäin näykään. Vaihtoehtoinen teksti näkyy kuvasi tilalla, jos kuva ei jostain syystä lataudu. Otsikkoteksti näkyy kuvasi päällä, kun viet hiiren osoittemen kuvan päälle. 

Linkit

Linkit ovat myös tärkeä elementti blogisi hakukoneoptimoinnissa. Sisäisellä linkillä voit linkittää postaukseesi blogisi sisällä olevia muista postauksia tai sivuja. Ulkoinen linkki vie aina blogisi ulkopuolelle. Linkkiä tehdessäsi kannattaa muistaa, että linkki kannattaa liittää mahdollisimman hyvin sen aihetta kuvaavaan sanaan. Linkin voit lisätä myös kuvaan. Linkkien tulee myös aina aueta uudessa välilehdessä, muista tämä linkkiä tehdessäsi!

Some

Sosiaaliseen mediaan jakaminen kannattaa tehdä mahdollisimman helpoksi. Liitä blogiisi some-painikkeet, joiden avulla jakaminen on vaivatonta. Postauksesi kanttaa myös jakaa somessa. Tällöin saat lisää näkyvyttä blogillesi.

Muita tärkeitä asioita hakukoneoptimoinnin kannalta

Muista varmistaa blogisi asetuksista, että hakukoneet saavat löytää blogisi. Myös blogipostauksen yhteyteen liitettävä hakukuvaus kannattaa ottaa käyttöön. Hakukuvaukseen voit kirjoittaa 150 merkkiä pitkän tiivistelmän blogitekstisi keskeisimmistä asioista. Tämä parantaa postauksesti näkyvyyttä hakukoneissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työharjoittelu: Näyttö

Myymäläharjoittelun näyttö on kaksiosainen, ja siihen kuuluu sekä esillepanon että kampanjan tekeminen. Näyttötöiksi valitsin joulukuun vaih...